Electronică

Suntem echipați optim pentru fabricarea electronicii dumneavoastră – oferim flexibil și fiabil servicii individuale complet după necesitate.

Service complet EMS în producția de produse electronice

În sectorul electronic acoperim tot spectrul de servicii EMS pentru dumneavoastră – de la fabricarea plăcilor de circuite imprimate până la aparate și sisteme complete. Vă stăm alături pe durata întregului lanț de procese. Atât pentru echipare (SMT, THT), cât și pentru teste avem la dispoziție cel mai modern echipament. Portofoliul nostru de servicii în producția de unități constructive și teste cuprinde toate combinațiile de tehnologie inclusiv procese speciale specifice produsului. Oferim clienților noștri toate procesele atât în tehnologie cu conținut de plumb, cât și fără conținut de plumb (conforme RoHS și REACH).

Trasabilitate

Un sistem unic MES ne permite să realizăm trasabilitatea completă de la primirea mărfurilor până la livrare sau după mulți ani de utilizare, la renovare și reparații. Acest sistem uniform în toate locațiile este dezvoltat în mod continuu de către experți interni și susținut de suport 24/7.

Automatizare și digitalizare

Sistemele de depozitare complet automatizate în producție, sistemele de transport fără șofer, coboții și utilizarea soluțiilor AI asigură o funcționare stabilă și permit angajaților noștri să fie poziționați acolo unde sunt cei mai valoroși.

Calificarea în teorie și practică

Angajații calificați reprezintă baza proceselor controlate. Zollner are propriile centre de formare, unde formatorii IPC certificați predau atât cunoștințe teoretice, cât și abilități individuale în lipirea manuală, repararea lipirii și manipularea stațiilor de lipit în câteva săptămâni de formare. Cursurile de instruire practică pe instalațiile de producție se desfășoară în propria noastră fabrică pilot în conformitate cu standardele industriei. Zollner a dezvoltat un concept modular de instruire în colaborare cu partenerii (www.avle-training.de).

Prezentare generală a competențelor noastre în domeniul electronicii

Digital twin (analiză de proiectare/planificare virtuală)

Chiar și în stadiul incipient al dezvoltării produselor, vă putem sprijini cu analize de proiectare pentru a dezvolta un produs robust și pregătit pentru producție. În plus față de analizele clasice DfM (Design for Manufacturing), DfT (Design for Testability), DfA (Design for Assembly), DfR (Design for Repair) și DtC (Design to Cost), de asemenea, putem sprijini DfS (Design for Sustainability) și DfaA (Design for Automated Assembly). Sunt posibile simulări până la un tur virtual 3D în viitoarea linie de producție. 

Fabricarea de electronice - Producție de asamble electronice

În domeniul producției de asamblare plană, producem atât în conformitate cu standardele industriale recunoscute, cum ar fi J-STD-001 și IPC-A-610, cât și în conformitate cu cerințele speciale din industria auto, sănătate și științele vieții, metrologie și industria aerospațială și de apărare.
Pentru produsele dvs., avem un parc de plante de ultimă generație, flexibil, precum și pași manuali, monitorizați exact acolo unde sunt necesare. Suntem la fel de familiarizați cu procesele standard din sectorul SMT și THT ca lipirea cu laser, legarea cu sârmă groasă și sârmă subțire, sudarea cu laser, lipirea ACF sau umplerea subterană.

Opțiuni extinse de testare în câmpul optic (SPI, AOI, X-Ray), precum și în testarea electrică (ICT, testare funcțională, scanare limită, EOL, run-in, etc, burn-in) reprezintă baza pentru produse fiabile cu proprietățile promise. Construcția noastră proprie de tester și adaptor cu experiență în aplicații de înaltă tensiune, curent și de înaltă frecvență garantează cunoștințe de specialitate dincolo de tehnicile de testare obișnuite.

Fabricarea de electronice- Protecția modulului

Dacă produsul dumneavoastră este utilizat într-un mediu dur, avem o varietate de procese pentru a vă proteja componentele electronice. În plus față de procesele de curățare avansate, aceasta include, de asemenea, o protecție completă a ansamblului, cum ar fi acoperirea conformă, turnarea sau tehnologii speciale precum nano-acoperire.

Fabricarea de electronice- Asamblarea modulelor și sistemelor

De la cantități mici la câteva sute de mii pe an, de la lansarea produsului până la producția de serie și ieșirea produsului, oferim soluții scalabile individual. Construcția noastră specială de mașini, cu mulți ani de experiență în proces, susține implementarea. Pe lângă tehnologia de proces, aceasta include și programarea sistemelor de control.

Spectrul implementat până în prezent variază de la module mici, care sunt fabricate pe linii complet automatizate, la câțiva metri cubi de sisteme mari, care sunt parțial automatizate sau produse manual.

.

Fabricarea de electronice - Fabricarea aditivă

Mulți ani de experiență în imprimarea 3D oferă posibilitatea de a crea rapid piese individuale fără efort mare deja în faza de probă. Zollner utilizează în prezent următoarele metode: DLP (Digital Light Processing), SLS (Selective Laser Sintering), FDM (Fused Deposition Modeling) și SLA (Stereolitography).

În plus față de mașini, materialul utilizat este extrem de important. În cooperare cu furnizorii, materiale cu proprietăți speciale (de exemplu, potrivite pentru ESD și, în același timp, rezistente la temperaturi ridicate) sunt dezvoltate aici pentru a extinde domeniul de aplicare al acestor tehnologii.