Povești de succes

Disruptive Technologies

„Zollner produce pentru startup-ul norvegian IoT cel mai mic senzor fără cablu din lume”

Performanța Zollner în domeniul: industrializare. Producția în serie.

Client și produs:

Disruptive Technologies este un startup cu sediul în Oslo, care a dezvoltat un senzor minuscul, care poate fi lipit aproape peste tot. Acesta este elementul central al unei soluții care facilitează colectarea și evaluarea datelor și astfel impulsionează Internet of Things (IoT). Fondatorul companiei a considerat că dispozitivele compatibile IoT sunt prea scumpe și prea greu de manevrat pentru o distribuție extinsă. În 2013 a început să modifice acest fapt: prin faptul că a dezvoltat un senzor, care având dimensiunile de 19 x 19 x 2,5 mm, era atât de mare cât o tastă de calculator și așa de gros cât o monedă. Senzorul se poate monta și în locuri greu accesibile și, de exemplu, măsoară acolo temperatura sau umiditatea aerului. Acesta transmite datele la Cloud Connector, care transferă datele în cloud. Acolo, datele sunt permanent disponibile în timp real și folosesc ca bază pentru eficiență energetică, mentenanță preventivă, administrarea instalațiilor și multe altele. Printre numeroasele posibilități de utilizare ale senzorului se numără, printre altele, monitorizarea răcirii. Performanța Zollner în domeniul: industrializare. Producție în serie. lanțuri, care evită risipa de alimente, monitorizarea stațiilor de transformare, care sporește siguranța de alimentare, sau controlul temperaturii în conducte de apă, care previne dezvoltarea bacteriei legionella dăunătoare sănătății.

În plus, această soluție permite monitorizarea clădirii de la distanță și astfel facilitează o alocare inteligentă a birourilor, curățarea țintită, precum și eficiența energetică și o exploatare sustenabilă. În fabrici și sisteme de depozite, soluția senzorului de la Disruptive Technologies poate crește productivitatea, poate preveni perioadele de cădere a sistemelor și poate reduce costurile de întreținere. Zollner Elektronik AG produce pentru Disruptive Technologies atât senzorul, cât și Cloud Connector. 

Care a fost provocarea proiectului?

Spațiul de construcție prevăzut fix pentru mini-senzor este extrem de comprimat. Pe o placă de circuite imprimate foarte subțire este montată o baterie minusculă. Subansamblul foto: Disruptive Technologies trebuie în plus să fie complet încapsulat, pentru a îndeplini, printre altele, standardul IP68. Obiectivul a fost să se facă produsul complet impermeabil și etanș la praf, de asemenea, să acopere intervalul de temperatură industrial de la – 40 până la +85 grade Celsius.

Ce soluție a găsit Zollner?

Pentru transpunerea prototipului într-un produs gata de lansare pe piață, care poate fi produs în serie în cantități mari, timp de peste doi ani Zollner Elektronik AG a adaptat o linie de producție completă particularizată și a îmbunătățit-o tot mereu. Pentru aceasta, a adaptat tehnologii deja existente și cunoscute la noile cerințe, de asemenea, a aplicat tehnologii inedite. Linia de fabricație folosește tehnici, precum lipirea firelor, tăierea cu laser, modelarea în vid, turnarea de rășină și robotizare intensivă. Combinația acestor tehnici într-un mod inovator a condus la un proces de producție foarte eficient din punct de vedere al costurilor și de înaltă calitate.

Ce spune clientul nostru despre colaborare:

„Zollner Elektronik AG este un partener excelent pentru Disruptive Technologies. Cu atenția sa fără compromisuri referitoare la productibilitate, reproductibilitate și calitate, aceasta a implementat conceptele noastre într-o producție stabilă de serie mare. Rețeaua sa și cunoștințele sale despre furnizori și subcontractanți de încredere au permis construirea proceselor automatizate pentru montaj și manipularea eficientă a dispozitivelor noastre miniaturale.”
Pippa Boothman, Vice President Marketing & Communications la Disruptive Technologies