Povești de succes

Coldplasmatech – CPT®cubes

„Zollner realizează CPT®cubes pentru Coldplasmatech, metodă revoluționară, eficientă în terapia plăgilor“

Serviciile Zollner Elektronik AG în domeniul: servicii de consiliere Industrializare și cost down. Automatizare. Producția în serie. Întreținere și service.

Client și produs:

Coldplasmatech GmbH cu sediul în Greifswald a rezultat din sciziunea cu Leibnitz-Institut für Plasmaforschung und Technologie e.V. Greifswald. Compania din jurul fondatorilor Dr. Carsten Mahrenholz (CEO) și Tobias Güra (COO) oferă cu „tehnologia Active-Glow” și produsele CPT®patch und CPT®cube patentate, unice, terapia de pionierat a plăgilor cronice și combaterea cu succes chiar și a germenilor multirezistenți. Plăgile, care erau deschise de mulți ani, pot fi închise complet cu ajutorul „tehnologiei Active-Glow” cu puține tratamente într-o perioadă scurtă, de câteva săptămâni. Aplicarea este conformă principiilor, rapidă, simplă, nedureroasă, precum și în funcție de mărimea și profunzimea plăgii. Produsele sunt certificate în clasa IIb și, datorită aplicării ca plasture, au un avantaj semnificativ pe piață față de alte produse tip plasmă. În centrele certificate la nivel național de CPT.Plasma.Kompetenz se oferă pacienților tratamentul acestei terapii de succes.

Compania și fondatorii ei au fost distinși cu o serie de premii renumite, printre altele cu premiul german de inovație și recent pentru conceptul centrelor de tratament CPT ca MedTech Company of the Year 2022 (Europe).

CPT®patch este un pansament steril, activ, pentru utilizare unică. În timpul tratamentului, între plagă și partea inferioară a CPT®patch se formează o plasmă fizică sub forma unei pelicule luminescente. Combinația mecanismelor fizice de acțiune – formarea câmpurilor alternative electrice, lumină în intervalul UV și infraroșu, formarea de ioni și radicali – duce la un efect antimicrobian ale plasmei fizice și la accelerarea vindecării plăgii.

Producția în serie a CPT®cubes a fost preluată de Zollner Elektronik AG. Cu Zollner de partea sa, Coldplasmatech are un partener de încredere, care, în afară de producția de serie a CPT®cubes, oferă cu know-how de expert servicii suplimentare pe lângă serviciile EMS propriu-zise, de exemplu asistență la certificarea produsului, precum și în procesul de logistică. Din acest motiv, colaborarea de parteneriat va fi încurajată și consolidată mai departe în viitor.

Care a fost provocarea proiectului?

Pentru ca unitatea nouă de tratament a Coldplasmatech să poată fi utilizată în mod extins pe piață, CPT®cube a trebuit să fie dezvoltat mai departe în producție de serie. Sarcina Zollner Elektronik AG a fost astfel înțelegerea dispozitivului, interpretarea specificațiilor dispozitivului în procese de producție și stabilirea unei producții de serie reproductibile și fără erori, inclusiv a documentațiilor necesare pentru aceasta, precum și a etapelor de verificare. În plus, a trebuit să se acorde atenție deosebită structurii suprafeței produsului, pentru a rezista unei dezinfectări periodice.

Mai mult decât atât, derularea proceselor logistice este o componentă esențială a proiectului, pentru a garanta suplimentar un serviciu excelent de asistență a clienților în scopul producției eficiente.

Ce soluție a găsit Zollner?

Zollner Elektronik AG a combinat toate cunoștințele de experți ale tehnologiilor și ale serviciilor sale de ultimă generașie pentru implementarea tehnică a CPT®cubes – mecanică, componente inductive, confecționarea cablurilor, High Level Assembly, electronică inclusiv integrarea sistemului, structura de testare, precum și echipament de producție și de testare. Sistemul complet a fost realizat la Zollner în cel mai scurt timp, s-a aplicat un strat acoperitor special, s-a inscripționat și, în final, s-a transferat în producția de serie.

Zollner a sprijinit Coldplasmatech și în ceea ce privește toate verificările relevante de autorizare în procesul de certificare cu know-how de expert și a pregătit formal și a verificat preliminar documentațiile necesare. 

Pentru a garanta cerințele logistice ale clientului, Zollner preia procesul unitar de logistică – până la livrarea direct la utilizatorii medicali de specialitate, Centrele CPT.Plasma.Kompetenz. 

Cu un serviciu Repair/Refurbish și contract de mentenanță, Zollner garantează, în plus, funcționalitatea permanentă a CPT®cubes de-a lungul întregului ciclu de viață al produsului, prin faptul că reparațiile și reviziile pot fi realizate în firma proprie. 

Ce spune clientul nostru despre colaborare:

„Apreciem colaborarea cu Zollner, deoarece avem aceleași cerințe de calitate, profesionalism și colaborare, iar procesul se desfășoară de la egal la egal.”
Tobias Güra, manager, Coldplasmatech

„Ca StartUp cu un produs unic la nivel internațional bineînțeles că avem și provocări (tehnologice) unice la nivel global. Cu Zollner Elektronik AG și experiența sa de peste 50 ani în multe domenii/branșe ale sectorului electronic, nivelul său înalt de tehnologie și proces inhouse și experiența aferentă avem exact partenerul potrivit pentru aceasta de partea noastră.”
Dr. Martin Polak, Director Cercetare și Dezvoltare, Coldplasmatech