Povești de succes

Berlin Heart – EXCOR® Active

"Zollner dezvoltă o unitate de acționare compactă pentru sistemele de asistență cardiacă"

Zollner oferă servicii în domeniile: Dezvoltare. Producția de prototipuri. Acreditare. Producție în serie.

Client și produs:

Berlin Heart GmbH dezvoltă, produce și comercializează sisteme inovatoare de asistență cardiacă, așa-numite Ventricular Assist Devices (VADs), pentru asistența cardiacă mecanică. Datorită produselor EXCOR® Adult și EXCOR® Pediatric, companiei Berlin Heart îi este posibil, ca singura companie din lume, să ajute pacienții de orice vârstă și orice înălțime, începând de la sugari și până la adulți. Conceptul inovator de acționare EXCOR® Active dăruiește copiilor cu boli cardiace mai multă mobilitate și independență în timpul perioadei de așteptare pentru o inimă de la un donator. Zollner Elektronik AG a dezvoltat și a transferat acționarea compactă în producția de serie.

Care a fost provocarea proiectului?

Siguranța funcțională a sistemului de asistență cardiacă este esențială pentru supraviețuirea pacienților. La dezvoltarea EXCOR® Active, siguranța împotriva defectării a fost performanța Zollner în domeniul: dezvoltare. Omologare fabricarea prototipului. De aceea, producția de serie a fost obiectivul suprem. Acționarea compactă trebuie să fie insensibilă față de influențele mediului înconjurător, prin urmare, de exemplu, aceasta trebuie să funcționeze la fel de fiabil în condiții de temperatură extremă ca și în prezența perturbațiilor electromagnetice sau a vibrației.

Ce soluție a găsit Zollner?

Pentru transpunerea prototipului într-un produs gata de lansare pe piață, care poate fi produs în serie în cantități mari, timp de peste doi ani Zollner Elektronik AG a adaptat o linie de producție completă particularizată și a îmbunătățit-o tot mereu. Pentru aceasta, a adaptat tehnologii deja existente și cunoscute la noile cerințe, de asemenea, a aplicat tehnologii inedite. Linia de fabricație folosește tehnici, precum lipirea firelor, tăierea cu laser, modelarea în vid, turnarea de rășină și robotizare intensivă. Combinația acestor tehnici într-un mod inovator a condus la un proces de producție foarte eficient din punct de vedere al costurilor și de înaltă calitate.

Ce spune clientul nostru despre colaborare:

„După o activitate de dezvoltare intensă pe parcursul mai multor ani cu Zollner Elektronik AG, suntem mândri să avem un dispozitiv medical așa de complex și de succes, cu marcaj CE, în Europa. Prin software-ul inovator de reglare, EXCOR® Active poate să asiste pacienți, de la nou-născuți până la adulți.”

Sven-René Friedel, directorul general Berlin Heart GmbH