Trasabilitate

Trasabilitate completă fără lipsuri

Zollner Elektronik AG oferă clienţilor săi posibilitatea de a asigura, prin intermediul unui proces standardizat, trasabilitatea tuturor componentelor până la nivelul modulelor, aparatelor şi sistemelor complete. Procesul asigură identificarea la nivel de piese unice a datelor privind materialele, procesele şi datele de verificare.

Pentru a asigura funcţionalitatea sistemului de trasabilitate de-a lungul întregului lanţ de creare valoare, instalaţiile noastre de producţie sunt conectate la MES (Manufacturing Execution System) prin interfeţe unitare.

Această metodă foloseşte în principal, în cazuri de avarie, la minimizarea riscurilor pentru clienţii Zollner Elektronic AG. Cu ajutorul evaluărilor şi prin KPI-urile definite avem acces la datele colectate.

În cazul în care se produce o eroare, Zollner are posibilitatea de a determina cu ajutorul numărului de serie şarja de material afectată şi de a analiza la care alte produse a fost utilizată aceeaşi şarjă de material. Numerele de serie în cauză pot fi transmise clientului pentru ca acesta să aibă posibilitatea de a identifica direct produsele potenţial defectuoase.

Trasabilitatea asigurată de programul nostru MES stă la baza reţelei noastre de producţie.

Astfel au fost create încă de astăzi premizele în care putem pune în practică în viitor solicitările impuse de industria 4.0.