Asistență medicală și științele vieții

Compania Zollner Elektronik AG are peste două decenii de experiență cu produse de tehnică medicală de complexitate ridicată, activitate ce pune bazele ideale pentru a vă fi alături în aceste vremuri de progres tehnologic și conversii în această branșă.

Segmente de activitate în asistență medicală și științele vieții

Universul asistenței medicale și al științelor vieții se află la răspântie: calitatea vieții, sănătatea și sustenabilitatea sunt aspecte din ce în ce mai importante în viața noastră, atât pe plan individual cât și global. Producătorul se regăsește într-un proces de evoluție, de la furnizorul tipic de soluții și dispozitive, la furnizor de soluții digitale și complete pentru sănătate. Noile rezultate din cercetare, progresul tehnologic accelerat, împreună cu digitalizarea și gradul extrem de ridicat de inovație al branșei se remarcă în permanență și deschid noi posibilități. Produsele de pe această piață foarte strict reglementată, dominată din ce în ce mai mult de tehnologii de vârf, devin tot mai complexe iar cerințele referitoare la viteza cu care se face dezvoltarea, la optimizarea costurilor și la fiabilitate cresc. Împreună cu know-how-ul dumneavoastră din aplicațiile academice și clinice, competențele noastre din zona de implementare tehnică, logistică și reglementare vor îmbunătăți în mod sustenabil eficiența dumneavoastră, pe parcursul întregului ciclu de viață al produselor și vă vor asigura succesul pe piață.

 

 

 

Pentru a putea acționa într-o manieră orientată înspre piață și înspre client, am realizat și noi o diferențiere a serviciilor noastre și ne concentrăm pe următoarele segmente din cadrul branșei:

Tehnică medicală

Dispozitivele medicale pentru diagnoză, tratament și recuperare stau la baza asistenței medicale și fac parte de mult timp din portofoliul Zollner Elektronik AG. Know-how-ul nostru extins, câștigat în activitatea ca furnizor de servicii în domeniul mecatronicii, este foarte util în această direcție, având în vedere diversitatea în tehnica medicală. Dezvoltăm și producem dispozitive medicale, atât pentru utilizare în clinici cât și în afara acestora. Suntem astfel implicați în producerea de aparate de ventilație care au asistat în pandemia de Covid-19 pacienții grav bolnavi.

Citiți mai mult

  Dispozitive farmaceutice

  Progresele tehnologice și conectivitatea fac posibilă optimizarea întregului proces în cazul dispozitivelor de producere și administrare a medicamentelor, începând de la producție, trecând prin distribuția la Point of Sale sau Point of Care și până la administrare. Obiectivul este de a oferi pacienților o îngrijire personalizată, eficientă și ușor de urmărit.

  Citiți mai mult

  Echipamente de laborator

  În cercetarea de vârf se dezvoltă în permanență metode noi și îmbunătățite de analiză și diagnosticare. Pentru a putea realiza un număr din ce în ce mai mare de proceduri și teste, într-o manieră fiabilă și rentabilă, este necesară automatizarea proceselor de procesare, manipulare și depozitare a probelor. Complexitatea dispozitivelor necesare în acest scop crește în permanență, lucru ce reprezintă o provocare căreia îi facem față cu know-how-ul de expert în mecatronică și experiența de decenii întregi. Producem echipamente pentru biotehnică și tehnică de laborator, pentru analizarea substanțelor organice, pentru diagnostic in-vitro și automatizare, echipamente ce se utilizează atât în facilități academice cât și clinice. Aici sunt incluse și sistemele de testare care detectează prezența coronavirusului, atât în testele de laborator cât și în testele rapide.

  Citiți mai mult

  Sănătate digitală

  Digitalizarea asistenței medicale e la viteză maximă. Datele și tehnologiile sunt folosite eficient pentru a îmbunătăți îngrijirea pacienților și a contribui la o mai bună sănătate a fiecăruia în parte. Cu ajutorul digitalizării, prevenția se îmbunătățește, pacienții, personalul medical (de îngrijire) și furnizorii de servicii de sănătate (prestatorii de servicii) conlucrează mai bine, iar managementul sănătății și al îngrijirii este mai bine adaptat la nivel individual. Toate segmentele sunt astfel influențate de digitalizare. În același timp, ea generează noi modele de business și inovații de produs în scopuri medicale. Digitalizarea duce atât cercetarea cât și îngrijirea la alt nivel. Pe această piață care crește și se modifică în ritm accelerat, Zollner Elektronik AG asistă tehnica medicală nu doar datorită faptului că are o experiență extinsă ci și datorită implicării în dezvoltarea de inovații în multe alte domenii.

  Ne puteți contacta pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziție cu plăcere.

  Servicii pentru întreg ciclul de viață al produselor

  Noi suntem ...

  ... partenerul dumneavoastră de dezvoltare

  Fiind specialist în mecatronică, pentru componente individuale, module sau sisteme complexe, vă oferim asistență în dezvoltare, de la stadiul de idee până la Life-Cycle-Engineering. Echipa noastră de Research & Development are peste 200 de angajați și în prezent deja aproximativ 25% din proiectele sale de dezvoltare sunt implementate pentru Healthcare & Lifesciences. Ne ocupăm de asemenea cu plăcere și de omologarea conform standardului EN ISO 13485 sau de conformitate conform reglementărilor autorității Food and Drug Administration din SUA.

  … consultantul dumneavoastră de producție experimentat

  Vă suntem alături în optimizarea designului produselor dumneavoastră (DfM, DfT, DfA etc.), în planificarea managementului NPI și în conducerea produsului spre industrializare. Suntem asistați în aceste procese de către planificarea virtuală a producției în fabrica digitală. Elaborăm pentru dumneavoastră concepte de produs, determinăm echipamentul de producție necesar și realizăm prototipuri. Tehnica proprie de analiză și materiale a companiei noastre contribuie cu cunoștințe despre materialele ideale și procesele asociate.

  … expertul dumneavoastră pentru producția în serie

  Putem prelua pentru dumneavoastră producția în serie a unor sisteme mecatronice complexe, la calitate extrem de ridicată, într-un mod rentabil și flexibil. Integrarea în sistem se desfășoară la noi la cel mai înalt nivel: în locațiile noastre din Germania și China avem instalate spații sterile și camere curate, specifice produselor. Mai mult, procesul nostru interconectat de producție asigură o trasabilitate continuă. Trasabilitatea este asigurată atât în întregul lanț valoric cât și la nivelul de material.

  … managerul dumneavoastră pentru lanțul de aprovizionare

  La cerere, realizăm pentru dumneavoastră întreg procesul logistic, în întreaga lume. Conceptele noastre logistice personalizate acoperă tot ciclul de viață al produselor și includ analize de ciclu de viață în cazul produselor noi dezvoltate, gestionarea datelor PCN în faza de producție în serie, monitorizarea componentelor critice și asigurarea de stocuri în caz de încetare a producției ca serviciu After-Sales, precum și reducerea la minim a riscurilor prin managementul obsolescenței.

  … îndrumătorul dumneavoastră pentru After-Sales

  Avem grijă ca produsele dumneavoastră să rămână impecabile pe termen lung. Preluăm astfel pentru dumneavoastră decontaminarea produselor în condiții de calitate asigurată, curățăm și decontaminăm, ca exemple, aparatura de laborator și de analiză. Prin intermediul activităților de mentenanță, prelungim durata de viață a produselor și garantăm vandabilitatea acestora cu serviciile noastre complete de recondiționare. Serviciile noastre de After-Sales includ și întreținerea produselor, inclusiv arhivarea necesară a documentelor, dacă doriți.

  Respectăm următoarele standarde și reglementări:

  • ISO 13485
  • EN 60601
  • GMP, GDP
  • US FDA compliance (QSR 21 CFR 820)
  • Japan PMDA compliance (Accreditation of Foreign Manufacturers)
  • Korea MFDS compliance (Certificate of GMP)
  • ISO 9001
  • ISO 14001
  • alte certificări

  Putem implementa produsele dumneavoastră în aceste locații:

  • Locații din Germania
   • Zandt
   • Zandt II
   • Lam
   • Untergschwandt
   • Neukirchen b. Hl. Blut
   • Altenmarkt I
   • Altenmarkt II
   • Altenmarkt III
   • Furth im Wald
  • Locații internaționale
   • Vácn, Ungaria
   • Szügy, Ungaria
   • Satu Mare I, România
   • Satu Mare II, România
   • Taicang, China
   • Beja, Tunisia
   • Fremont, SUA
   • Milpitas, SUA
   • Hombrechtikon, Elveția
   • Cartago, Costa Rica
   • Kowloon Bay, Hongkong

  Taicang, China

  Milpitas, SUA

  Vácn, Ungaria

  Zandt

  Zandt II

  Altenmarkt I

  Furth im Wald

  Hombrechtikon, Elveția