Concurs profesional Zollner pentru elevii din Satu Mare

ZES Zollner Electronic menține de mai mulți ani o colaborare strânsă cu principalele instituții de învățământ tehnic din municipiul Satu Mare. Pentru a întări această colaborare, în data de 20 ianuarie am organizat un concurs profesional anual, cu participarea celor mai merituoși elevi. 

Evenimentul a avut loc în sala de școlarizare Zollner din Parcul Industrial, cu participarea a 19 elevi de la Colegiul Tehnic “Ion I.C. Brătianu”, Liceul Tehnologic “George Emil Palade” și Colegiul Tehnic „Unio – Traian Vuia”. Elevii și profesorii au fost primiți de directorul firmei, István Leitner, și, după ce au primit instructajul necesar, au trecut de o probă teoretică, un test grilă, și o probă practică, realizarea unui circuit electronic, pe baza unor specificații tehnice stabilite de inginerii de la societatea Zollner. Tematica concursului au fost: rezistoarele, condensatoarele, diodele, redresorul dublă alternanţă în punte, stabilizatoarele de tensiune și amplificatoarele de putere. 

Elevii au dat dovadă de cunoștințe foarte bine întemeiate, rezolvând fără probleme sarcinile pe care le-au primit. În afară de diplome, elevii au fost recompensați și cu premii constând în truse de scule, stații de lipit sau multimetre digitale.

După succesul primei ediții, ZES Zollner Electronic dorește să facă o tradiție din acest concurs, transmițând în acest fel și un mesaj de susținere a dezvoltării învățământului dual în județul Satu Mare și asigurarea, din punct de vedere profesional, a unui viitor atractiv pentru elevii acestor școli.